Szalonnáztál már Budapest felett? Ha nem, akkor most megteheted!

Rengeteg jó dolog egyszerre a Solidban, a friss Michelin-csillagos Salt kistestvérében.

Majdnem Salt, csak borbár

Ha a Solid menüjét egy békásmegyeri panel alagsorában kellene megennem, valószínűleg akkor sem panaszkodnék, de mivel a Salt testvérétterme a fantasztikus kilátást nyújtó Hotel Rum tetején kapott helyet, ez a hely egyértelműen egy új kedvenc. Az, hogy az ételek egyszerre szellemesek, hagyománytisztelők és formabontók, nem volt meglepetés, mivel a Saltot volt szerencsém nem is olyan régen kipróbálni. Bár pár emelettel feljebb vagyunk, itt ugyanaz a szellemiség hódít, még akkor is, ha a séf itt Rába René, és nem Tóth Szilárd.

Szatmári hummusz (lestyán, kováaszolt kenyér, hagymás zsír, gyömbér)
Több mint száz hazai és nemzetközi tételből között válogathatunk, amelyek java részét poharazva is kínálják

A hely kaliberéről csak annyit, hogy ha New Yorkban vagy Londonban lenne, mindenki kezét-lábát törné, hogy asztalt szerezzen, és hetekre előre be lenne bookolva minden este.

Itt könnyebb a helyzet, és a Solid-élmény nem is kerül olyan sokba, mintha az említett nagyvárosokban lennénk.

Sajtválogatás
A Michelin-csillag ragyogásából ide is jut

A Salt Michelin-csillagja egyértelműen feljebb húzza a Solidot, ami egy rooftop bár esetében furán hangzik, de ettől még igaz. Több remek tetőtéri bár működik a fővárosban, amiben a Solid más, az a virtuóz ételsor, és az, hogy a koktélokat itt borokra cserélték.

A borbárnak saját sommelier-je is van Kropf Andras étteremvezető személyében

Ahogyan a földszinti éteremben, a magasban is nagy szerep jut a vajnak és a kenyérnek: számomra az egyik legemblematikusabb fogás a vajalja, ami nem más, mint karamellizált vaj sós kiflivel, mellé fermentált zöldszilva. Ugyanez a kategória a kovászolt dinnye dézsás szalonnás kenyérrel.

A karamellizált vaj és sós kifli találkozása
Kovászolt dinnye és kenyér

Ha kenyérből nem lenne elég, van még másik négy olyan fogás, amelyben ott van, ilyen például a sült császár is.

Sült császár, kovászos uborka, kovászos kenyér
Egy felemelő hely

A Solid nekem abban nagyszerű, hogy az alapalkatrészek (étel, ital, szerviz, dizájn) nagyon magas szintet képviselnek, és az egész összeadva több, mint az alkatrészek összessége. Mintha azt mondanánk, hogy 1+1+1+1 az nem néggyel, hanem hattal egyenlő. Sok jó dolog van itt egyszerre.

Pisztráng, karalábé, író, mák
Zserbó, oxalis szirmok

Bárki, aki szeretné megjutalmazni magát vagy valakit, aki fontos neki, annak érdemes ide beülnie, a Solid ugyanis felemel, és nemcsak azért, mert a város fölött van, hanem egy sokkal másabb értelemben is. És ez egy nagyon jó dolog.

solid | rooftop bár | nagy sztori | szalonna | kenyér | salt étterem

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa