Sound dizájn teszi igazán különlegessé a perzsa bélyegeket

Dan Castro pörgős, látványos videót állított össze egy rendkívül átfogó iráni bélyeggyűjteményből. És ha már, effektekkel is felturbózta, hogy igazán vagány legyen.

Az eredeti koncepció Sara Jamshiditől származik, aki iráni bélyegek segítségével mesélt el jobbára politikai történeteket. A Projekt M az identitás kérdését vizsgálta, az egyik sarokköve az 1979-es iszlám forradalom volt, amely után a külföldre menekültek a családtagjaiktól kapott levelekből kaptak képet az ország mindenkori állapotáról, a bélyegek révén szó szerint is. Másfelől a kormány tudatosan rájátszott a bélyegdizájnra, amivel a helyiek identitását próbálta formálni, másrészt imázst épített külföldön.

„Mi lenne, ha egy ország életéről kizárólag a bélyegarchívuma révén tájékozódhatnánk?” – tette fel a kérdést Jamshidi.

„Mennyire pontosan adná vissza egy ilyen gyűjtemény az ország történelmét, kultúráját, az emberek identitását?” Ha úgy vesszük, ebben a kérdésben Dan Castro videója még messzebb megy, mert önmagában nem ad támpontokat, csak egy nagyon erős hangulatot, ami valóban működik, és szinte önálló életre kel.

És ha a videó kedvet csinált az iráni kultúra egy merőben másik szegletéhez, akkor az egészen különleges helyi sóról írt cikkünket is érdemes átböngészni.

perzsa | bélyeggyűjtemény | sound design | video | bélyeg

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom