A világ első vízi indítóállomása hamarosan már utasokat küldhet a sztratoszférába

A Space Perspective tervei szerint 2023 elején tesztrepülésre indítja az MS Voyagert, vagyis a világ első vízi indítóállomásást, ezzel párhuzamosan pedig megkezdi a Neptun nevű űrhajó tesztelését is. A hatalmas ballonra hasonlító pilótafülke 2024-ben már a sztratoszférába vinné hatórás utak során az érdeklődőket.

Az indítóállomásként funkcionáló Voyager-t úgy tervezték, hogy szárazföldről és vízről egyaránt lehetőséget biztosítson a Neptun felbocsátására. A 2024-es első repülések várhatóan egy floridai szárazföldi indítóállomásról valósulnak majd meg, de

a cég hosszú távú terve az, hogy az utazás a világ bármely pontjáról is kivitelezhető legyen.

Jane Poynter társalapító és vezérigazgató úgy nyilatkozott, mindig is az volt az elképzelésük, hogy egyedülálló lehetőségeket biztosítsanak arra, hogy az érdeklődők megtekinthessék a világ leghihetetlenebb természeti jelenségét, például

az északi fényt, a Bahamák körüli mélykék tengereket, az olasz csizmát, vagy a Nílus deltáját.

A tengeri űrkikötő, mint az MS Voyager, ezt lehetővé teszi.

Ráadásul az időjárási körülmények függvényében tovább is állhatnak majd, így a működés egész évben megvalósítható más-más területen, de igazodnak majd a napszakokhoz is, beleértve a napkeltét és a napnyugtát, valamint a hihetetlen csillagleseket is.

A cég állítása szerint már több mint ezer jegyet értékesítettek a jövőbeli útjaikra, amelyek most százhuszonötezer dollárba, vagyis megközelítőleg ötven millió forintba kerülnek.

(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)

ms voyager | űrhajózás | space perspective | űrhajó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom