Külön kategóriát képvisel ez az ötcsillagos vasárnapi program

Március vége óta minden vasárnap dél és három óra között egy olyan Sunday Brunch ajánlattal vár a Matild Palotában található étterem, mely túlzás nélkül egyedülálló élményt nyújt ebben a műfajban.

A világhírű séf, Wolfgang Puck és az étterem executive séfje, Szántó István a menü megalkotásakor követte a vasárnapi brunch hagyományait, de a minőséget és a tálalást, valamint a fogások nemzetköziségét tekintve magasan túlszárnyalják a megszokott Sunday Brunch kínálatokat.

Látványkonyha, és mennyiség helyett minőség

„A Sunday Brunch műfaj egy ötcsillagos szállodában mindig kihívás” – mesél a koncepcióról Burak Cecen, a szálloda Food & Beverage Igazgatója.

„Egyfelől társítunk hozzá egy emelkedettséget, hiszen amikor a vasárnapi brunchot egy elegáns helyen fogyasztjuk el, akkor mindenképpen magasabbak az elvárásaink, másfelől azonban ott van az a tény is, hogy az 'all you can eat' kínálatok minőségével sokszor még egy ötcsillagos szállodában is lehet probléma. Mi ez utóbbit nem is engedhetjük meg magunknak és teljesen ki tudjuk küszöbölni, mert a Spago Budapest struktúrája ezt remekül lehetővé teszi. Más helyeken a teljes kínálat délben kikerül a tálalóasztalokra, és a brunch végéig lényegében ott van. Nálunk az étteremben egy látványkonyha található több élő főzős szekcióval. A Spago Budapest elkötelezett kulináris csapata a brunch ideje alatt végig dolgozik a konyhán, és folyamatosan a legfrissebb ételekkel töltik fel a szekciókat.”

Ikonikus fogások reggelire és ebédre

A Spago Sunday Brunch-ról nem hiányozhatnak a reggeli fogások, hiszen sokaknak ez az első igazi étkezése vasárnap.

Helyben, frissen készült péksüteményekből és tojásos fogásokból lehet választani, az eggs benedictet sonkával, vagy a híres házilag füstölt lazaccal szolgálják fel. Aki pedig ebédelni érkezik, az rendkívül széles nemzetközi kínálatból szemezgethet.

„Kezdhetjük a japán konyhával, a sushi és sashimi kínálattal, melyben a Spago már nagy gyakorlattal bír, hiszen az a’ la carte étlapunk külön szekcióját képviseli sushi menünk, melyet Tetsu Yahagival (a WP Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója) közösen alkottunk meg.  Folytathatjuk az olaszosabb antipasti szekcióval, ahol remek helyi sajt, sonka és szalámi választék és további különlegességek várnak. A házi készítésű tészta, pizza és hamburger természetesen elengedhetetlen a Spago esetében, de a franciák klasszikus fogása, a quiche lorraine is ott van a pulton” – sorolja a kínálatot Burak Cecen.

A Spago ikonikussá vált fogásai mellett a frissen szeletelt Black Angus Ribeye Steak minden bizonnyal a főételek csúcspontja lesz.

 

A séf, Szántó István szerint a Rákóczi túrós nemcsak különleges megjelenése, de íze miatt is a vendégek által egyik legkedveltebb desszert, de aki egy könnyedebb, gyümölcsös pohárdesszertre vagy egy csokoládés finomságra vágyik, az is megtalálja a kedvencét.

 

 

 

 

sunday brunch | Matild Palota | budapest | szántó istván | wolfgang puck

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram