Többé nem vesszük hasznát az oltási igazolásnak akkor, ha Európán belül utazunk

Spanyolország utolsóként szüntette meg azt az intézkedését, miszerint a beutazó turistáktól oltási igazolást kér.

Az elmúlt két és fél évben a külföldi utazás soha nem látott méretű adminisztrációt igényelt. Folyamatosan néznünk kellett, hogy az egyes országok milyen intézkedéseket vezettek be, hivatalos PCR-teszteket kellett kérnünk, oltási igazolást kellett bemutatnunk, nyomtatványokat kellett kitöltenünk.

Ennek azonban úgy tűnik, tényleg vége.

Spanyolország volt az utolsó európai ország ugyanis, amelyik egészen tegnapig koronavírushoz kapcsolódó beutazási korlátozást tartott érvényben. Csütörtökig oltási igazolást, negatív tesztet kellett bemutatnia vagy a betegségen való áteséssel szerzett védettséget kellett igazolnia mindenkinek, aki az országba betette a lábát.

Tegnap éjfélkor azonban ezeket a korlátozásokat is feloldották.

A világ más részein azonban továbbra is érvényben van néhány Covid-korlátozás, így amennyiben átlépnénk Európa határait, továbbra is érdemes tájékozódnunk a feltételekről.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

spanyolország | feloldás | korlátozás | oltás | covid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom