Kiderült, melyik volt Spanyolország első számú úti célja tavaly

Katalónia volt Spanyolország leglátogatottabb turisztikai célpontja. Az ország turisztikai minisztériumának tájékoztatása szerint több mint tizennyolc millió látogatót számláltak 2023-ban.

Katalóniában 2022-hez képest a turisták száma és az általuk termelt bevételek mennyisége is több mint húsz százalékkal emelkedett. A második legnépszerűbb úti célnak a Baleár-szigetek bizonyultak több mint tizennégy millió látogatóval, ami 9,1 százalékkal több, mint 2022-ben.

Ugyanebben az időszakban

a Kanári-szigetek 13,9 millió látogatót fogadott,

míg Valenciába és Madridba 10,4 millióan, illetve 7,5 millióan utaztak.

A hivatalos tájékoztatás szerint a spanyol turizmus rekordévet zárhatott a beutazó turizmust nézve. 2023-ban több mint nyolcvanöt millió turista érkezett az országba, ami 18,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és 1,9 százalékos emelkedést a pandémia előtti időszakhoz, azaz 2019-hez viszonyítva.

Úgy tudni, tavaly az országba látogató turisták többsége az Egyesült Királyságból (17,3 millió), Franciaországból (11,8 millió) és Németországból (10,8 millió) érkezett.

Csúcsra járt a turizmus bevétele is Spanyolországban, ami meghaladta a 108 milliárd eurót. Ez 24,7 százalékkal több, mint amit 2022-ben realizáltak.

A turisztikai adatok mellett Spanyolország új rekordot döntött az utasforgalom tekintetében is. Tavaly 283 millió utasforgalmat bonyolítottak le az Aena repülőterek, ami meghaladja a járvány előtti szintet.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

statisztika | turizmus | katalónia | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom