Ebben az európai országban egészen decemberig ingyen lehet vonatozni

2022. szeptemberében vezették be az ingyenes vonatjegyeket Spanyolországban, most ezt hosszabbították meg egészen decemberig.

Spanyolország mindent megtesz annak érdekében, hogy a megélhetési költségek növekedése miatt valamilyen módon segítséget nyújtson a lakosságnak. Felére csökkentették a tömegközlekedés árait, mérsékelték az áfát és az üzemanyagadót, most pedig

számos rövid- és középtávú vonatutat tesznek teljesen ingyenessé a törzsutasok számára.

A nemzeti vasúttársaság, a Renfe járatainak ingyenessé tételét 2022. szeptember 1. és december 31. közötti időszakra hirdették meg, ám annyira népszerűnek bizonyult, később meghosszabbították, és most bejelentették, hogy

egészen 2023 decemberéig fenntartják.

Fontos kiemelni, hogy a száz százalékos kedvezmény a két úti cél közötti többszörös útra szóló jegyekre vonatkozik, az egyszeri viteldíjakra nem érvényes. A rendszer tehát elsősorban az ingázókat célozza meg, nem pedig azokat a turistákat, akik rövid idő alatt több úti célt szeretnének felfedezni. Emellett több regionális önkormányzat is biztosít jelentős kedvezményeket a tömegközlekedési eszközök használatára, ami akár hatvan százalék is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

tömegközlekedés | spanyolország | vonat | utazás | kedvezmény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom