Végre erre a népszerű nyári úti célra is szabadon utazhatunk

Az utolsók között Spanyolország is eltörölte az összes beutazási korlátozást az Európai Unióból és a schengeni övezetből érkezők előtt.

Június 2-től már nem kell már sem oltási, sem gyógyultsági igazolást és tesztet sem felmutatni a belépéshez. Spanyolország sokáig kitartott a szabályozás mellett, még a szintén igen szigorú Olaszország, Németország és Ausztria is megelőzte a korlátozások feloldásában, és a tagállamok többsége még a harmadik országokból érkezőket is minden további Covid-dokumentáció nélkül beengedi.

Benidorm

Mint a spanyol egészségügyi minisztérium közölte, az országban az Európai Unió átlagát meghaladja az átoltottság aránya, és az egészségügyi rendszer is jó helyzetben van, ami szintén hozzájárult a döntéshez.

Cudillero

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy

az említett övezeteken kívülről érkezőkre vonatkozó korlátozások nem változtak,

az ő koronavírus-dokumentumaikat továbbra is ellenőrzik, viszont feloldották a be nem oltott utazókra vonatkozó tilalmat, ami 2020 márciusa óta volt érvényben.

Ha Spanyolországra hangolódnál, nézd meg ezt a látványos videót, amelyben arany ruhát ült magára egy 16. századi spanyol kolostor, vagy ezeket a házakat, amelyek a Squid Game lépcsőit is ihlették.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

korlátozások | spanyolország | koronavírus | korlátozások eltörlése | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom