Új januári melegrekord dőlt meg ebben a csodás európai országban, durván megugrottak a repülőjegyfoglalások is

Úgy fest, nagyon sokan teleportálnánk a hideg, szürke télből a mediterrán napfénybe. 

A hitelesítést még várják, de úgy néz ki, hogy új januári melegrekord született Európában;

a spanyolországi Gavardában 30,7 Celsius-fokot mértek.

Ennek hírére közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra a Kiwi.com-on keresztül, mint egyébként ilyenkor, és a ténylegesen foglalók többsége a következő egy-két hétben útra is kel, hogy feltöltse D-vitaminraktárait.

Az átlagos jegyárnál (142 euró) olcsóbban lehetett repülőjegyet venni a vizsgált időszakban a keresési és a foglalási listán is élen szereplő Barcelonába (122 euró). A legolcsóbban (120 euró) az új januári európai melegrekordként emlegetett városhoz, Gavardához közel eső Alicantéba repülhettünk.

Barcelona a keresési és a foglalási listák élén

Idén január 23. és 31. között közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A keresések alapján messze a legtöbb magyar Barcelonába utazna; Katalónia fővárosára többször kerestek rá, mint a 2. helyen végzett Madridra és a 3. helyen szereplő Tenerifére összesen.

A keresési lista dobogójáról épp csak lecsúszott Alicante és Malaga. A 2024. január 23. és 30. között Spanyolországba leadott foglalási lista élén Barcelona áll, amit Tenerife, Madrid, Alicante, majd Malaga követnek. A vizsgált időszakban a repülőjegyek átlagosan 142 euróba kerültek a spanyol desztinációkra, a legolcsóbban Alicantéba (átlagosan 120 euró), majd Barcelonába (átlagosan 122 euró) foglalhattunk.

Alicante mintegy 80 perces autóútra található Gavardától, ahol az előzetes mérések 30,7 fokos hőmérsékletet mutattak januárban. A vizsgált időszakban foglalók legnagyobb része az elkövetkező hetekben utazik is a melegebb spanyol úti céljára, a legtöbben most pénteken (február 2.) repülhetnek el.

(Fotók: Getty)

utazás | gavarda | januári melegrekord | melegrekord | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom