Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ricottás-spárgás pite kellemesen fanyar ízvilágú, köszönhetően a frissen facsart citromlének, így tökéletes frissítő fogás lehet a kora nyári időszakban. A pite alapja, így a levelestészta és a ricottás töltelék más idényzöldségekhez is illik, ezért a fogás kedvünk szerint variálható cukkinivel, padlizsánnal, céklával is.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 nagy tojás
- 1 doboz ricotta sajt
- só, bors
- frissen facsart citromlé
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 csokor spárga, kettévágva
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A levelestésztát csomagoljuk ki, fektessük egy tepsibe, a széleit hajtsuk vissza! Verjük fel a tojást, kenjük meg vele a tészta szélét!
Második lépés: Egy kis tálba beletesszük a ricottát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék tojást. Csepegtessünk bele egy kevés citromlevet, keverjük hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet! Kenjük rá a tészta közepére!
Harmadik lépés: Pucoljuk meg a spárgát, vágjuk le a fás végeit és felezzük el! Sorakoztassuk rá a tésztára, kenjük meg egy kevés olívaolajjal! 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tökéletes tejes pite elkészítése pedig éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.
(Fotók: Getty Images)
vegetáriánius | vega | spárga | ricotta | recept
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!