Így készíthetsz remek spárgás-ricottás pitét huszonöt perc alatt

Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ricottás-spárgás pite kellemesen fanyar ízvilágú, köszönhetően a frissen facsart citromlének, így tökéletes frissítő fogás lehet a kora nyári időszakban. A pite alapja, így a levelestészta és a ricottás töltelék más idényzöldségekhez is illik, ezért a fogás kedvünk szerint variálható cukkinivel, padlizsánnal, céklával is.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagy tojás
  • 1 doboz ricotta sajt
  • só, bors
  • frissen facsart citromlé
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor spárga, kettévágva
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A levelestésztát csomagoljuk ki, fektessük egy tepsibe, a széleit hajtsuk vissza! Verjük fel a tojást, kenjük meg vele a tészta szélét!

Második lépés: Egy kis tálba beletesszük a ricottát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék tojást. Csepegtessünk bele egy kevés citromlevet, keverjük hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet! Kenjük rá a tészta közepére!

Harmadik lépés: Pucoljuk meg a spárgát, vágjuk le a fás végeit és felezzük el! Sorakoztassuk rá a tésztára, kenjük meg egy kevés olívaolajjal! 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tökéletes tejes pite elkészítése pedig éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.

(Fotók: Getty Images)

vega | recept | vegetáriánius | spárga | ricotta

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés