Itt az újabb bizonyíték arra, hogy újjáéledt Európa éjszakai vonathálózata

Új, éjszakai vonatút indul Velencébe és Horvátországba Stuttgartból.

Az elmúlt években újabb és újabb meglepetések érték az utazás szerelmeseit, hiszen szinte nem múlik el nap úgy, hogy ne szembesülnénk az újjáéledő vasúti közlekedéssel. Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, a közelmúltban indultak új, hálókocsis vonatok Prágából Svájcba és Németországba,

de éjszakai vonatjáratok indulását jelentették be Németországból Ausztriába, Olaszországba, Magyarországra, Szlovéniába és Horvátországba.

Az új útvonalakon haladó járatokat a Nightjet üzemelteti. A Stuttgartból induló vonatok Európa kulcsfontosságú kulturális központjait, Velencét, Bécset, Budapestet, Ljubljanát és Zágrábot érintik.

Az év bizonyos időszakaiban (főleg karácsonykor, húsvétkor és nyáron) Stuttgartból közvetlen járatok is indulnak majd Rijekáig. Az út a számítások szerint tizenöt órán keresztül tart majd.

(Forrás: TimeOut, fotók: Nightjet és Getty Images)

hálókocsis vonat | vonat | éjszakai vonat | utazás | stuttgart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom