Múzeumot neveznek el a csodálatos landolást végrehajtó Sully kapitányról

Új helyre költözik és egyben nevet is vált az észak-karolinai Charlotte-ban található Carolinas Repülési Múzeum (Carolinas Museum of Aviation).

Ebbe a városba tartott a Chesley Sullenberger, vagyis Sully kapitány által vezetett US Airways gép 2009-ben, amikor kanadai ludakkal ütközött, és kényszerleszállást kellett végrehajtania. A legendás pilóta pedig kiválóan megoldotta a feladatot, és sikeresen landolt a Hudson-folyón. Hőstettéről film is készült Tom Hanks főszereplésével Csoda a Hudson-folyón címmel, idéntől pedig az ő nevét viseli a múzeum is, amely várhatóan az év végén nyit.

Szuvenírek a múzeumban

A gép több utasa is charlotte-i volt, köztük Ric Elias, a Red Ventures médiavállalat vezérigazgatója, aki jelentős összegekkel támogatta a múzeumot. Mint közleményben írta:

Az 1549-es járat megváltoztatta az életem folyását, adott egy második esélyt.

A múzeum tisztelgés Sullenberger kapitány és az egész személyzet bátorsága előtt, és azt remélem, hogy a fiatal innovátorokat is inspirálni fogja arra, hogy megváltoztassák a világot."

Az újragondolt múzeumban, ahol az ominózus gépet is meg lehet nézni, új kiállítás is helyet kap majd, amely a légiipar eredményeire összpontosít, emellett igyekeznek olyan programokkal készülni, amelyek felkeltik a fiatalok érdeklődését a természettudományok, a technológia és a matematika iránt.

A 2010-ben nyugdíjba vonult Sullenberger azt nyilatkozta,

kiváltságosnak érzi magát, hogy a neve egy ilyen nagyszerű intézményhez fog kötődni,

amely aktívan dolgozik a társadalmi, kulturális és gazdasági mobilitás bővítésén Charlotte-ban és azon túl is. Mint hozzátette, reméli, hogy a Sullenberger Repülési Múzeum több lesz, mint egy repülőgyűjtemény, és inspirációul szolgál a jövő hőseinek.

Sully kapitányénál sokkal kétesebb dicsőség azé a pilótáé, aki kétszer landolt részegen Manhattan közepén.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Chesley Sullenberger | múzeum | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom