A hétvégén ebben a városban gyűlnek össze a gazdagok, ezer magánrepülőt várnak

Ezen a hétvégén rendezik meg Las Vegasban az amerikaifutball legfőbb eseményét, a Super Bowlt. Ez pedig sok egyéb mellett rekordszámú magánrepülőt jelent.

Február 7. és 12. között a megszokottnál háromezer-ötszázzal több fel- és leszállásra számítanak a város három repterén, melyek jelentős részét magánrepülők adják. Várhatóan ötszáz magánrepülő fog parkolni a helyi repülőtereken, készen arra, hogy stílusosan szállítsa a gazdag utazókat a Super Bowl-meccsre és vissza.

De várhatóan még többen érkeznek és indulnak parkolás nélkül a Harry Reid, a North Las Vegas és a Henderson reptéren. A zsúfoltságot tovább fokozza, hogy a Super Bowl előtt még egy LIV Golf-versenyt is itt rendeznek meg.

A 2023-as Super Bowl másnapján az arizonai Phoenixből 931 magángép szállt fel, ami majdnem a duplája a 2022-es Super Bowl utáni 592-nek.

Egy átlagos februári napon Phoenixből naponta 190 magánrepülőgép indul, vagyis a sportesemény miatt a szokásosnál ötször nagyobb volt a repülőgép-forgalom. A WingX repülés adatszolgáltató szerint az Egyesült Államokban nagyon nagy a keresletet a magánrepülők iránt 2024-ben. Bár ez még nem éri el a huszonnégy hónappal ezelőtti csúcsokat, még mindig 10 százalékkal magasabb, mint a járvány előtti szintek.

Mondani sem kell, ezek a magánrepülőzések nem kis kibocsátással járnak. Egy ilyen megaesemény légi közlekedésből és energiafelhasználásból adódó napi szennyezése legalább a duplája az átlagosnak. Valószínűleg Taylor Swift is magánrepülővel érkezik, hogy megnézze barátját, Travis Kelce-t a Kansas City Chiefs játékosát, akárcsak a félidei szórakoztatást biztosító művészek, Usher és Justin Bieber.

A magánrepülők beáramlására reagálva a Légügyi Hatóság repülési korlátozásokat vezet be, amelyekre a Las Vegas közelében repülő könnyű légijárművek pilótáit is figyelmezteti.

2022-ben rekordot döntött a magánrepülős utak száma, és ezzel a kibocsátás 2021-hez képest több mint kétszeresére nőtt.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

las vegas | magánrepülő | magángép | SuperBowl

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom