Parkokat trágyázott egy svéd város, de most az emberek távoltartása volt az elsődleges cél

Svédország különutasként kezelte a koronavírus-járványt. Máshogy gondolkodtak a kijárással, a gazdasággal kapcsolatban, tiltások helyett inkább intenek és tanácsolnak, ám még senki sem tudhatja, hogy ez megfelelő, vagy felelőtlen módszer.

A svédországi Lund egyetemi város, rengeteg fiatallal, akik természetesen szeretnek szórakozni és kikapcsolódni. A napokban ünnepelték Szent Walpurga éjszakáját, ami még a kereszténység előtti időkből származó hagyomány: a boszorkányszombat ünneplése a hiedelmek szerint végérvényesen elűzi a hideget és a téli időszámítást. Jellemzőek a piknikek, tábortüzek, baráti összejövetelek, kisebb bulik a parkokban, ám 2020 egészen máshogy alakult ilyen tekintetben is – most nem a rendezvények, összejövetelek idejét éljük.

Svédországban az ötven főnél több embert megmozgató gyülekezéseket tiltották csak be, ennek ellenére erősen sugallják a lakóknak, hogy próbáljanak kevesebbet találkozni és érintkezni. Lund városa pedig elég egyedi módon járt végére, hogy a kedvelt városi parkok ne váljanak a boszorkányünnep alkalmával rendezvényhelyszínné: sosem látott mennnyiségű trágyát szórnak szét, hogy az intenzív bűz megakadályozza a gyülekezést. Ki akarna térdig trágyában ünnepelni?

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

parkosítás | koronajárvány | koronavírus-járvány | svédország | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom