Rengeteg ember téveszti össze ezt a két nyugat-európai országot, az egyik most rendet tesz

Évente százhúzezer ember kérdezi meg a Google-tól, hogy ugyanarról az országról van-e szó.

A Visit Sweden szerint az emberek folyton összekeverik Svédországot és Svájcot. Ezért a svéd turisztikai hivatal úgy döntött, kampányt indít, hogy világossá tegye: a két ország nem ugyanaz. A Welcome to Sweden (not Switzerland) (Üdv Svédországban – Nem Svájcban) című videójukban arról esik szó, hogyan lehet megkülönböztetni őket egymástól.

Ez bizony Svájc, nem pedig Svédország

Ha esetleg hitetlenkednénk a jelenség hallatán: a SwissInfo híroldal szerint évente százhúszezer ember keres rá arra, hogy Svédország és Svájc ugyanaz az ország-e, a Visit Sweden által az Egyesült Államokban végzett felmérésben pedig a válaszadók mintegy fele nem volt biztos abban, hogy a két nemzet különbözik-e egymástól. Egyszer még az amerikai elnök, Joe Biden is összekeverte a kettőt egy beszédében.

A szatirikus videóban egy szóvivőnek látszó nő két svéd zászló között, egy pódiumon állva szólítja meg Svájc vezetőit és polgárait.

Mint mondja, itt az ideje világossá tenni, hogy „ki miről beszél". Svájc beszélhet például a bankokról, Svédország pedig a homokos partokról (sandbanks). Svájcnál témát adhatnak a hegycsúcsok, de a svédeké a tetőterasz-monopólium. Svájcé lehet a hangos jódli, Svédországé viszont a csend, vagyis a jódlizás hiánya.

A svájciak találták fel az LSD-t, de a svédeknél is van szürreális élményforrás: az északi fény. Míg Svájc részecskéket gyorsít, Svédország a lelassulás híve. Svájc az első számú óranagyhatalom, Svédországban viszont elfeledkezhetünk az időről.

Ez viszont Svédország

Ha mindkét turisztikai szervezet tartja magát ehhez a felosztáshoz, nem lesz zűrzavar"

 mondja Svédország.

A Visit Sweden ezzel párhuzamosan a weboldalán is bemutatja azokat a dolgokat, amiben a két ország különbözik egymástól. Míg Svájc a világ egyik legnagyobb aranytartalékával rendelkezik, addig Svédországban az erdőben találni aranyat egy aranyló gombafajta, a sárga rókagomba formájában.

Aki a bankokat kedveli, annak Svájc felé kell vennie az irányt, aki viszont inkább a tengerpartokon és homokdűnéken sétálgatna annak Svédországba kell utaznia írja az idegenforgalmi hivatal.

Nem ez az első eset, hogy a svéd turizmus félreértésnek esik áldozatul. nemrég egy sztárfocista miatt tűnt el szinte teljesen az internetről egy svéd régió.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

svédország | utazás | kampány | Svájc | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom