Két év után ismét megnyitott a Szabadság-szobor koronája

2020 márciusában a koronavírus világjárvány kitörésekor zárták be a New York-i Szabadság-szobor legendás koronarészét, most azonban ismét látogathatóvá válik mindenki számára.

A Szabadság-szobor egyes részei a járvány kitörése óta eltelt időben fokozatosan újranyitottak, de

a koronát egészen keddig zárva tartották.

A New York-i emlékművet kezelő nemzeti parki szolgálat csak október végén szerette volna bejelenteni a korona újranyitását, hogy megünnepeljék a szobor 1886-os felszentelésének 136. évfordulóját, ám

az emberek elől ma már semmit sem lehet titkolni.

A fenntartó terve ugyanis eredetileg az volt, hogy az új alkalmazottakat betanítják a korona speciális biztonsági protokolljára, ám az emberek annyira izgatottak lettek a nyitás hírétől, hogy ez már nem történhetett meg.

Az elmúlt két évben több dolog is késleltette az újranyitást, ilyenek voltak például a városi, állami és szövetségi járványügyi korlátozások, valamint az is, hogy nem tudtak elegendő munkavállalót felvenni.

(Forrás: CNN, fotók: Getty)

Szabadság-szobor | new york | korona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom