Sorra tiltja le a magyar szállásadókat az egyik legnépszerűbb foglalóoldal

Még meg sem oldódott az előző botrány, de már itt az újabb. A szállásportál ugyanis töbször akarja kifizettetni ugyanazt a jutalékot a szállásadókkal.

Mint a Spabook beszámol róla, a Booking újra kiszámlázta a már levont jutalékot, és amikor a szállásadók nem voltak hajlandók újra befizetni azt, késedelmes fizetésre hivatkozva letiltotta a szállásokat.

A Spabook által megkapott levelezésből kitűnik, hogy a szállásadó nem hagyta figyelmen kívül a Booking jelzéseit az általa késedelmesnek tartott fizetéssel kapcsolatban, hanem tisztességel reagált, e-mailt írt és elmagyarázta a helyzetet. A Booking ügyfélszolgálata azt válaszolta, hogy továbbítják a levelet egy illetékesnek és addig nincsen további teendő. Ezután viszont továbbra is érkeztek az automatikus üzenetek, végül ugyanilyen e-mail tájékoztatta a szállásadót arról, hogy letiltották a szállását.

A történet különös iróniája, hogy olyan szálláshelyet is felfüggesztettek a rendszerben, amelyiknek a Booking a mai napig tartozik.

A jelenség nemcsak Magyarországot érint, a Spabook találkozott magyar és külföldi jelzésekkel is. Mindegyik esetében közös az, hogy a késedelmes fizetésre hivatkozva a Booking.com letiltotta a szálláshelyeket a rendszerében, így azok most nem kereshetők és ezen a platformon keresztül nem tudnak vendégeket fogadni.

A Booking.com-mal ráadásul az utóbbi időben más problémák is adódtak.

(Forrás: Spabook, képek: Getty Images)

szállásfoglalás | booking.com | házigazdák | szállás

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram