Magyarország a járvány utáni nyitás egyik legnagyobb nyertese

Az AirDNA szállásadat-elemző cég érdekes következtetésekre jutott a júliusi foglaltsági számok alapján.

Mint összesítésükből kiderül, júliusban 66 százalékos volt a szállások foglaltsága Európában, ami egyben rekordmértékű növekedést is jelent, ugyanakkor a kínálat még mindig négy százalékkal alatta maradt a járvány előtti szintnek.

Az erős kereslet és a megnövekedett kihasználtság lehetővé tette, hogy az európai vendéglátók átlagosan 2,7 százalékkal emeljék az áraikat a tavaly júliusiakhoz képest. A vendégéjszakák száma elérte a 48.9 milliót, ami 7.9 százalékkal több a 2019 júliusiaknál.

A kontinens legfőbb piacai a teljes kínálat 12.9 százalékát biztosították, miközben az elérhető szállások száma 29,5 százalékkal volt kevesebb a járvány előttinél, ez pedig 17,2 százalékkal növelte a kihasználtságot a tavalyi évhez képest,

a legjelentősebb növekedést Lisszabon (51.7 százalék), Budapest (45.3 százalék) és Porto (43.5 százalék) könyvelhette el.

Az utazási kedv helyreállása a nagyvárosokat érintette a legjobban, Dublinba például a második negyedévben 800 százalékkal több foglalás érkezett tavalyhoz képest, míg a belföldi foglalások 60 százalékkal estek vissza. Firenzében 540 százalékkal nőttek a nemzetközi foglalások, míg a belföldiek 8 százalékkal estek, Rómában 488 és 30 százalék ez a két szám.

Az idei év hátralévő részére Európában lefoglalt éjszakák száma 35,9 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát, és 2,2 százalékkal magasabb, mint 2019-ben. Ebben a hónapban Németország kerülhet a lista élére a járvány előtti szinthez képest mért foglalási változások tekintetében: itt összesen 24,8 százalékkal több éjszakát foglaltak le, míg Belgiumban 19,3, Görögország 18,7, Ausztriában pedig 17 százalékos a növekedés.

2022 második negyedévében Magyarországon, Görögországban és Horvátországban 342,1 százalékkal, 116,5 százalékkal és 80,4 százalékkal több nemzetközi Airbnb-foglalás érkezett, mint az előző év azonos időszakában,

miközben a belföldi foglalások ugyanebben az időszakban mindegyik országban visszaestek.

Budapest több olyan listára is felkerült, amely azt mutatja, hogy megéri a fővárosba jönniük a turistáknak, akiknek érdeklődése úgy tűnik, töretlen, noha a legénybúcsúk iránti kereslet épp most nincs a csúcson.

(Forrás: Schengen Visa Info, AirDNA, képek: Getty Images, Unsplash)

.

AirDNA | adatok | szállások | turizmus | foglaltság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom