Hét váratlan mód, ahogyan a szankciók megváltoztatták az oroszországi életet

Oroszország jelenleg a világ legszankcionáltabb országa, és az áruhiány, a szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférés és a többi megszorítás néha meglepő módon hat a mindennapi életre a megváltozott édességreceptektől a lassabb interneten át a kevesebb buszig.

Más íze van a cukorkáknak

Az uráli hegyvidéken található Perm édességgyára arra kényszerült, hogy módosítsa bizonyos termékeinek receptúráját, miután a nyugati szankciók leállították egyes kulcsfontosságú összetevők importját.

Lassú mobilinternet

Átlagosan 0,6 megabit/másodperccel csökkent az országban az LTE mobilinternet sebessége a tavalyi év azonos időszakához képest, miután kivonultak a nagy nyugati mobilszolgáltatók, és egyre nehezebb a hálózatok korszerűsítése.

Lezárt krematóriumok

A délnyugati Voronyezs városának krematóriumát be kellett zárni, miután az egyetlen – egyébként Csehországban gyártott – hamvasztókamrája meghibásodott.

Kevesebb busz

A Simetra modellező cég kutatása szerint idén

nyolcvannégy orosz városban kétszáz busz- és trolibuszjáratot töröltek a szolgáltatók többek között a járműutánpótlás- és a karbantartás akadozása miatt.

Késik a személyiigazolvány-reform

Az ország már legalább 2013 óta tervezi, hogy a belső útlevélrendszert digitális személyi igazolványokra és plasztikkártyákra váltja, az alapanyaghiány miatt azonban határozatlan időre leállították a projektet.

Kiürülő plázák

Az oroszországi irodaházakban és bevásárlóközpontokban továbbra is növekszik az üres helyek száma a nagy külföldi cégek kivonulása miatt. Moszkva bevásárlóközpontjaiban például az üresen álló területek aránya a becslések szerint az év végére eléri a tizenhét százalékot, míg az irodaházak tizenkét százaléka várhatóan üresen várja az év végét.

Hiányos pilótaképzés

Az oroszországi légitársaságok pilótáinak kevesebb lehetőségük maradt a képzésekre, miután a török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines állítólag megtiltotta az orosz pilótáknak a repülésszimulációs oktatóeszközeinek használatát.

Eközben az oroszok igyekeznek menteni a menthetőt, ennek jegyében született csomagküldő szolgáltatás és gyorsétterem is.

(Forrás: The Moscow Times, képek: Getty Images)

hatás | oroszország | szankciók

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom