UNESCO világörökségi helyszíneken halad majd át Szaúd-Arábia első luxusvonata

Az Arsenale Group és a Saudi Arabia Railways (SAR) a közelmúltban bejelentette, hogy közösen megépítik az ország első luxusvonatát. A tervek szerint a minden szempontból figyelemre méltó járat 2025 végén már útnak is indul, hogy átszelje a királyságot.

A Dream of the Desert, vagyis a Sivatag álma névre keresztelt luxusvonatot Olaszországban építik, de stílusában, formatervezésében a szaúdi hagyományokat fogja tükrözni. A tervek szerint a fővárosból, Rijádból indul majd és az utasok egészen a Jordánia északi határán fekvő Al Qurayyatig utazhatnak. Közben festői sivatagokon haladhatnak át és felfedezhetik az UNESCO világörökség részét képező régészeti lelőhelyeket is.

A vonat összesen 1239 kilométernyi utat tesz meg.

Az Arsenale Group és a Saudi Arabia Railways Dream of the Desert luxusvonatát negyven kabinosra álmodták meg és összesen nyolcvan utas befogadására lesz alkalmas. A végső úti céljuktól függően a vendégek egy vagy két éjszakát tölthetnek a vonaton, miközben csúcskategóriás gasztronómiai élmények mellett egy lounge bár kínálatát is élvezhetik.

A tervek szerint a vonat gyártási munkálatai jövő nyárra befejeződnek, az első járatok pedig 2025 év évén útnak is indulhatnak.

(Forrás: Designboom, fotók: Arsenale Group)

Rijád | luxusvonat | szaud-arábia | világörökség | unesco

FOLYTASD EZZEL

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram