Széchenyi Turisztikai Kártya GO! - ezek a feltételek

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a Széchenyi Kártya program része. Egy államilag díjtámogatott hiteltermék a vállalkozások számára. A kedvező feltételei és sokrétű felhasználhatósága igen népszerűvé teszik. Beruházási célra vagy a napi működés finanszírozására igényelhetik a mikro-, kis- és középvállalkozások.

Széchenyi Kártya a turisztikai vállalkozásokért

Ez a lehetőség egy folyószámlahitelt takar, mely a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető. A koronavírus miatt kialakult kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásainak ellensúlyozására vezették be. Ez a vállalkozói hitel jól jöhet a Covid-19 hatásaitól megtépázott turisztikai cégeknek, mivel jelentős állami kamattámogatást jelent. De emellett hitelbírálati díj és költségtámogatással is jár ennek a folyószámlahitelnek az igénybevétele.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya GO?

Már említettük, hogy szabadon felhasználható, így valóban arra a területre tudják a cégek költeni, ahol szükségük van a forrásokra. Átutalással is kérhetjük a folyószámlánkra, de egy bankkártyát is kérhetünk hozzá, hogy azzal használjuk fel az összeget. Országosan több mint 200 ponton igényelhetjük a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t, méghozzá ingatlanfedezet nélkül. Maximális összege 250 millió forint, melynek kezességi díjához az állam akár teljes díjtámogatást is ad.

Mik a feltételek?

A Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában fel vannak sorolva azon tevékenységi körök, melyeket végezve a cégek igénybe vehetik a kölcsönt. Fontos, hogy mindezt már legalább 2020. március 31-e óta kell végezniük. Valamint a 2020-as üzleti évben az összbevételük minimum 30%-át ezen tevékenységekből kellett szerezniük.

Vannak kizáró okok is. Ilyen lehet az, ha egy cégnek lejárt hiteltartozása vagy köztartozása van.

Mik a kondíciók?

1 és 250 millió forint közötti összeg vehető fel 1, 2 vagy 3 éves futamidő mellett. A felvett összeg esedékessége a futamidő lejártának napja, amikor is egy összegben kell mindent visszafizetni.

A futamidő alatt kapott támogatásnak köszönhetően a kamat mindössze 0,5% lesz évente, és kezelési költséget sem kell fizetni. Emellett hitelbírálati díj sem lesz. Mindössze kezességvállalási díjat kell fizetnünk a szerződés megkötésekor. Ezt évente vizsgálják, és ha csekély jogcímű támogatást kérünk, akkor akár nulla is lehet.

Hol lehet igényelni, és mi az igénylés menete?

Az igénylést országosan 200 ponton elindíthatjuk. A KAVOSZ regisztráló irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban és a Kereskedelmi és Iparkamara területi irodáiban is. Díjmentesen segítenek a kitöltésben és a szükséges dokumentumokról is tájékoztatnak, majd továbbítják is az igénylőlapot az általunk választott pénzintézetnek. A hitelbírálat a bankok feladata, akik jóváhagyást követően utalják a számlánkra az összeget.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram