Ezt az egészen különleges fűszert használja Gordon Ramsay a sült csirke ízesítésére

A világ egyik legismertebb sztárséfje a TikTokon osztotta meg a sült csirke készítésének kulisszatitkait. Az ő zseniális ételének titka egy különleges fűszerben rejlik.

Gordon Ramsay a csirkehúst sütést megelőzően szecsuáni borssal szórja meg. Az ősi kínai fűszernek enyhén gyümölcsös íze van, ugyanakkor a nyelvvel érintkezve kissé bizsergő, zsibbasztó hatása is van, így egészen különleges ízélményt nyújt.

A szecsuáni borssal jól és bátran párosíthatjuk a csilit, hiszen a végeredmény kevésbé lesz letaglózó csípősség szempontjából, mint amire számítanánk. Ennek oka pedig a két fűszer kölcsönhatásában rejlik.

A szecsuáni borsban található egy hidroxi-alfa-sansool nevű összetevő, ami a sejtreceptorokra hat. Olyan érzést vált ki, mintha mini elektrosokk érné az ízlelőbimbókat, így amíg ennek a hatása fennáll, kevésbé lesz intenzív a csilipaprika kapszaicinje. Amikor tehát a csilit és a szecsuáni borsot egy pácban összekeverjük, számíthatunk arra, hogy a csili ízét és illatát intenzívnek érzékeljük majd, az erőssége kevésbé lesz erőteljes.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

recept | csirke | Gordon Ramsay | Sült | fűszer | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa