Szenzációs dolog történt a Google Térképpel

Ez az izgalmas új fejlesztés olyan hatást kelt, mintha kiterjesztett valóságban járnánk.

Immerzív nézettel egészül ki a Google Térkép, ami egészen élethű képet mutat az adott városról. Ezt úgy képzelhetjük el, mintha egy felülről fényképezett Street View lenne, de a Google Earth-höz hasonlóan, miután madártávlatból rápillantottunk az adott helyszínre, az utcaszintről is körülnézhetünk a környéken.

Mindez valós idejű forgalmi információkkal egészül ki, így szinte semmi sem hiányzik ahhoz, hogy úgy érezzük, mintha kiterjesztett valóságban járnánk.

A képeket számítógép generálja a Google műhold- és Street View felvételeiből, olyan hatást keltve, mintha egy közepesen kidolgozott grafikájú számítógépes játékot néznénk élethű méretarányban.

Liz Reid, a Google mérnöki munkáért felelős alelnöke úgy írta le ezt a funkciót, mint

a Google Earth varázslatát utcaperspektívából.

Mint hozzátette, egy ideje már dolgozott ezen a fejlesztésen a cég, és már több demó is készült róla, de egyik sem volt az igazi. A technológia nagy utat tett meg addig, hogy egészen természetes élményt nyújtson.

Az Immerzív nézet a legtöbb eszközön elérhető, de egyelőre csak néhánySan Franciscó-i, New York-i, Los Angeles-i, londoni és tokiói kerületet nézhetünk meg vele. A kínálat a továbbiakban folyamatosan bővül majd.

A Google-től egyébként nemcsak a felhasználói élmények, hanem a fenntarthatóság terén is láthatunk fejlesztéseket, a cég így motivál például környezetbarátabb utazásokra.

(Források: The Verge, Google, képek: Google, Getty Images)

új funkció | google térkép | nézet | google maps | fejlesztés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom