Valaha volt legerősebb kiállítási programjával jön idén a Szépművészeti Múzeum

Többek között Bosch-, Matisse- és El Greco-kiállítás, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Vaszary- és Art deco-tárlat várja a látogatókat, és 2022-ben teljes körűen befejeződik a Szépművészeti épületének felújítása is.

Az április 8-án nyíló Bosch-kiállítás mintegy kilencven műalkotást vonultat fel, köztük tizenegy saját kezű Bosch-festményt, ami a németalföldi mester teljes festői életművének közel felét teszi ki. Ez a tárlat évtizedes távlatban is a világ legjelentősebb Bosch-kiállításai közé sorolható - mondta Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

A főigazgató szólt a Szépművészeti Henri Matisse- és El Greco-nagykiállításairól is, az MNG programjára kitérve pedig az 1920-as, 30-as évek művészetét bemutató, Art Deco Budapest című kiállítást és a 24 frissen előkerült festményt is felvonultató Vaszary-életműtárlatot emelte ki.

A Liget Budapest projektben a Magyar Zene Háza után rövidesen megnyílik a Néprajzi Múzeum, ahhoz azonban, hogy a projekt valóban "felkerüljön a világtérképre", szükséges az Új Nemzeti Galéria megépítése is – közölte Baán László.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

bosch | el greco | matisse | Magyar Nemzeti Galéria | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom