Szeretnél egészségesebb lenni? Barátkozz!

Kutatások igazolják, hogy a felnőttek esetében a jó társas kapcsolatok jobb alvást generálnak, csökkentik az idő előtti öregedés jeleit, és segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.

A Texasi és a Pittsburghi Egyetem nemrégiben végzett vizsgálatában kétszázötvenhat férfi vett részt, akiket gyermekkoruk óta, húsz éven keresztül vizsgáltak egészségügyi és szociológiai szempontból.

Az alaphipotézisük az volt, hogy a jobban beilleszkedő és társaikkal jobb kapcsolatot kialakító gyermekek felnőttkorukban egészségesebbek, vérnyomásuk jobb, testtömeg-indexük pedig alacsonyabb, mint azoké, akik zárkózottabbak, vagy kirekesztettek voltak fiatalon.

A kutatás megállapította, hogy a feltételezésük helytálló, hiszen azon gyermekeknek, akik jobban integrálódtak a társadalomba, két évtizeddel később optimálisabb volt a vérnyomásuk és a testsúlyuk.

Az eredményekben nincs különbség abban a tekintetben, hogy a kutatásban részt vevőknek milyen a származása, a társadalmi-gazdasági helyzete, vagy a gyermekkori mentális egészsége.

Ezen eredmények alapján a kutatók azt állítják, hogy a gyerekkori barátságok és társas kapcsolatok felnőttként is jótékony hatással vannak az életünkre.

Azok, akik jól szocializálódtak, egészségesebbek lesznek másoknál, így a társas kapcsolatok kialakítása és fenntartása gyermekkorban is kiemelkedő jelentőségű.

A kutatás arra azonban nem tér ki, hogy a gyermekek számára hosszú távon okoz-e bármilyen hátrányt, vagy egészségkárosító hatással bír-e az immáron lassan egy éve tartó szociális távolságtartás, az iskolai maszkhasználat, és az, hogy elmarad a korábban megszokott kötetlenebb légkör az osztályteremben és a társaikkal eltöltött szabadidő során.

Megváltozott (munka)világ

A világjárvány némileg átírta a munkavégzéshez kötődő szokásokat, a távmunka és a home office szavakat valószínűleg soha nem ejtettük ki annyiszor, mint 2020-ban. Sokan vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy a világ bármelyik pontján dolgozva végezzék el a munkájukat – februártól mindjárt egy egész falu várja őket PortugáliábanA legnagyobb előnye egy ilyen távmunkának egyébként az, hogy tulajdonképpen bárhol létrehozhatunk magunknak egy átmeneti otthont és munkahelyet, amíg kellőképpen gyors és megbízható az internetkapcsolat. Digitális nomádként egyszerre dolgozhatsz és fedezheted fel a világot, csak annyi pénzt kell keresned, ami az általad preferált életstílushoz elegendő.

(Fotók: Getty Images)

pozitív gondolkodás | barátok | nagy sztori | motiváció | barátság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom