Igen szigorú szabályok betartásával lehet csak látogatni Párizs jelképét

Június 25-én nyit újra az Eiffel-torony.

A turistalátványosságot egyelőre csak a második emeletig lehet majd látogatni, és csak gyalog lehet felmenni, a maszkviselés pedig tizenegy éves kortól kötelező lesz.

"A Covid–19 miatt három hónap zárvatartás után – ami a leghosszabb volt a második világháború óta –, az Eiffel-torony 2020. június 25-én újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt" – jelent meg a tornyot működtető vállalat internetes oldalán.

A bejelentés szerint egyszerre csak korlátozott számú látogatót engednek majd fel, csak egy irányban lehet majd közlekedni a toronyban: a keleti lépcsőn felfelé, a nyugatin pedig lefelé.

A torony csúcsa egyelőre zárva marad azért, hogy ne szoruljanak össze túl sokan a második emeletről felfelé vezető szűk liftekben. A működtető cég szerint azonban még a nyár folyamán a legfelső szintre is fel lehet majd jutni.

Az internetes jegyfoglalás kezdetének dátumát hamarosan közlik, a látogatóknak azt tanácsolják, vegyék meg előre a belépőket az internetes oldalon.

Párizs leghíresebb, 324 méter magas turistalátványossága március 13. óta van zárva, de a fényei nem aludtak ki: az általános karantén alatt minden este nyolc órakor – amikor a franciák az ablakba kiállva tapssal köszöntötték az egészségügyi dolgozókat –, az Eiffel-tornyon a Merci (Köszönet) felirat jelent meg, majd olyan üzenetek, amelyek arra bíztatták az embereket, hogy maradjanak otthon. Május 8-án Szerencse, hogy itt vagytok felirat kíséretében egészségügyi dolgozók és önkéntesek portréit vetítették ki a toronyra felerősített óriásképernyőre.

Ez is érdekelhet:

Van fotód a kivilágított Eiffel-toronyról? Akkor lehet, hogy nagy bajban vagy

Tudtodon kívül ugyanis egy illegális dolgot követtél el.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

Eiffel-torony | párizs | látogatható | franciaország | újra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom