Menny és Föld között lebeg a templom, amelynek egyik „fala” maga is szikla

Fenségesen mutat a sziklához odabújó olaszországi templom, ami éppen ezzel a bújással tud elférni a meredek hegyen.

Veronától északra, a Garda-tó keleti partjától nem egészen tíz kilométerre fekszik Santuario Madonna della Corona.

Pont olyan kacskaringós, hegyi szerpentines helyen fekszik, amilyen a neve is. De ha már egy icipici hely van a hegyoldalban, akkor miért ne épülne oda egy templom is?

Épült is, a Monte Baldo büszkesége, Észak-Olaszország egyik titkos gyöngyszeme, a Santuario Madonna della Corona, zarándoklatok állomása, ünnepségek helyszíne.

A sziklatalapzat, amire a templom épült 774 méterrel van a tengerszint felett, és pompás kilátás nyílik az Adige-folyó völgyére.

De bemenni is megéri, belül ugyanis a templom egyik „fala” részben maga a szikla, ami lenyűgöző látványt nyújt. A honlap szerint legkésőbb a 13. században már működött itt egy helyi szerzetesrend és állt egy kápolna, de akkor még csak egy veszélyes, keskeny hegyi ösvényen lehetett megközelíteni. A mai templom építése 1625-ben kezdődött és csak 1685-ben fejeződött be.

A következő évszázadokban többször bővítették, átalakították, számos új szobor került be, és rendes hegyi utat is építettek oda. Végül a mai formáját 1978-ban nyerte el az épület:

1974-ben Guido Tisato építészt megbízták egy átfogó beavatkozási tervvel, amely csak a legfontosabb részeit őrizte meg a meglévő templomnak. Le is zajlottak a munkálatok, majd 1978. június 4-én Giuseppe Carraro püspök ünnepelhette az új kegyhely és az új oltár felszentelését. 1982-ben a kegyhely a „basilica minor” címet kapta, hat évvel később pedig II. János Pál pápa is meglátogatta.

A templom egész évben látogatható, reggel nyolc és este hat között még holtszezonban (novembertől áprilisig) is, azon kívül pedig reggel héttől este 19.30-ig.

(Fotók: Unsplash)

szikla | templom | olaszország | Garda-tó

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom