Így néz ki világ egyik legnagyobb úszó napelemfarmja, ha Szingapúrban készül

Hivatalosan is átadták Szingapúr úszó napelemfarmját a Tengeh-víztározón, ami a város hosszútávú fenntarthatósági céljait hivatott támogatni.

122 ezer napelemből áll, és nagyjából negyvenöt focipályányi területre telepítették Szingapúr úszó napelemfarmját, amely ezáltal hivatalosan is a világ egyik legnagyobb ilyen típusú, működő rendszere. Segítségével a város újabb lépést tett afelé, hogy 2025-re megnégyszerezzék a napenergiából származó energiaforrásaik mennyiségét. Szingapúr nem véletlenül törekszik az energiahatékony változásra, hiszen jelenleg rendkívül magas a károsanyag-kibocsátásuk.

A világon az egyik legmagasabb az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátás mértéke, amelyet a megújuló energiák előállításával egyértelműen csökkenteni tudnak.

Az év elején már átadtak egy napelemfarmot, ami a Johor-szorosban épült, Szingapúr és Malajzia határán. Akkor 130 ezer panelt rögzítettek a tengerfenékre, hogy öt megawattos termelési képességével átlagosan évi ezernégyszáz lakást lásson el energiával. Amennyiben Szingapúr tovább halad ezen az úton, valóban nagy átalakuláson mehet majd keresztül a fenntarthatóság tekintetében. Ha a kormány tervei megvalósulnak és a napenergia-felhasználást a négyszeresére tudják növelni, 350 ezer háztartás áramellátását tudnák biztosítani.

Szingapúr azonban itt nem áll meg. A tervek szerint városképének nyolcvan százaléka 2030-ra környezetbarát lesz. Ehhez a megújulóenergia-termelésük fokozása mellett a másik kulcsfontosságú feladatuk az elképesztő mennyiséget öltő hulladéktermelésük ellensúlyozása.

(Forrás: Euronews, fotó: REGlobal)

fenntarthatóság | szingapúr | napelem | napkollektor | napelemfarm

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom