Bejött a közönségnek az otthoni színházélmény, vissza is térnek majd az előadások

Első évada végéhez közeledik a SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform, amely legközelebb szeptemberben tér újra vissza a képernyőkre. Tavaly november óta tizenkét színház harminchat produkciója volt látható a SzínházTV felületén otthonról, külföldről és vidékről egyaránt, és akár többedmagunkkal is élvezhettük a közvetítéseket.

Az első évadban több mint száz alkalommal közvetítettek színházi előadásokat a SzínházTV weboldalán, melyekre harmincnégy országból, köztük például Hong Kongból és Tulumból is váltottak jegyet a színházkedvelők. A SzínházTV első évadának utolsó előadásai még június 15-ig megtekinthetők.

A 2020 novemberében induló SzínházTV célja az volt, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a színházi előadások élményét, köztük azokhoz is, akik valamilyen okból nem tudják személyesen megnézni kedvenc színdarabjaikat. A platform sikerét nem csak a több mint száz színházi közvetítés mutatja: a jegyeladások szerint Németországból például közel háromszáz magyar család látogatott el virtuálisan a magyar színházakba, hogy kedvenc művészeit a legkiválóbb rendezesékben láthassa. A SzínházTV felületén megtalálható világtérképen mi magunk is láthatjuk, mely külföldi országokból váltottak jegyet az előadásokra.

A legizgalmasabb helyszínek között van többek között Madaszkár, Marokkó és Szingapúr, illetve az Egyesült Arab Emírségek is.

A SzínházTV az első évadban a legmodernebb technológiával közvetítette az előadásokat: a felvételek hat kamerával készítették, és a közvetítések 4K Ultra HD minőségben zajlottak. A nézők a profi vágásoknak köszönhetően egy új aspektusukból ismerhették meg a színházi előadásokat, hiszen átélhették a színészi játék minden apró rezdülését, melyeket színházban nem feltétlenül vesz észre a néző. A platformon újdonság az interaktív taps funkció is, amellyel a nézők otthonról is kifejezhetik tetszésüket az előadás végén a szereplők felé, és az ott született tapsot képesek bejátszani az élő előadások alkalmával, így összekötve az alkotókat az online közönséggel. A SzínházTV az előadások közvetítése mellett első saját produkcióját is elkészítette az évadban: áprilisban Caramel OnLive címen készítettek koncertfilmet az oldalon, valamint a Libri Irodalmi Díjátadó Gála megálmodásában és megvalósításában is kiemelkedő szerepet vállalt a streamingszolgáltató platform.

Hatalmas lelkesedéssel dolgoztunk nap mint nap a SzínházTV-n, és örömmel láttuk, hogy már a novemberi indulásunk pillanatában sokan csatlakoztak hozzánk. Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai közönség mellett, világszerte is el tudtuk juttatni a színházi élményeket a nézők otthonaiba, valamint az online tér adta lehetőségekkel segítettük a színészeket és a teátrumokat ebben a számukra nehéz időszakban. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki jegyet váltott a SzínházTV-n közvetített előadásokra és ezzel a legnagyobb bajban is segítette a társulatokat. Tele vagyunk tervekkel, és újításokkal; ezek egy részét pedig már az őszi évadban élvezheti a közönség mondta Radnai Márk, a SzínházTV alapítója.

A második évad 2021 szeptemberében izgalmas innovációkkal érkezik: a SzínházTV csapata megújuló repertoárral, eddig nem látott darabokkal és sok meglepetéssel várja vissza a színházkedvelő közönséget a világ minden tájáról.

(Fotók: Juhász G. Tamás, Borovi Dániel)

színház tv | előadás | szeptember | online | streaming

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom