Szívesen lennél esküvői fotós?

Valahányszor esküvőre vagy hivatalos, mindig ámulva figyeled a fotós munkáját? Csodálattal adózol a közösségi oldalakra feltöltött esküvői fotóknak, és azt kívánod, bárcsak te magad is megörökíthetnéd az ehhez hasonló varázslatos és szeretetteljes pillanatokat?

Magadra ismersz? Valóban mesés szakma az esküvői fotózás, de egyben nagyon nehéz és komplex is, mutatjuk, hogy miért!

Nagy a felelősség!

Bár nagyon romantikus és könnyed szakmának tűnik, mégis azonban, ha elvégzed a Tanfolyam.hu képzését, és nekiállsz esküvői fotósként dolgozni, akkor fogod tudni csak igazán realizálni a munka szépségét és nehézségét egyaránt.

Úgy kell ugyanis ezeken a meghitt és szeretettel teli eseményeken lekapni, hogy a válladat hatalmas felelősség nyomja: itt nincs még egyszer lehetőséged ismételni, hiszen az esküvő maga, és annak minden momentuma egyszeri és megismételhetetlen. Itt nincs lehetőség téveszteni, nem odafigyelni vagy éppen ügyetlenkedni.

Ezért nem csupán a fotós készségeidnek kell rendben lennie, az emberi oldalát is magas szinten kell űznöd a sikeres fotók érdekében: jó helyzetfelismerés, emberismeret, kiváló reakcióidő, gyors alkalmazkodás - ezt mind-mind megköveteli ez a csodás szakma.

Legyen meg az összhang!

Fontosnak tartjuk kiemelni a őszinteséget és az önismeretet. Nagyon lényeges, hogy tisztában legyél a képességeiddel, hogy mit és hogyan tudsz jól fotózni. Van, akinek a beállított képek nem mennek, mások viszont az elcsípett, spontán pillanatok megörökítésében gyengélkednek.

Éppen ezért rendkívül fontos az őszinte kommunikáció az ifjú pár és a fotós között. A házasulandóknak mindenképpen nyíltan kell beszélniük az igényekről, és arról, milyen stílusú és típusú fotókat szeretnének, neked, mint fotósnak pedig tudnod kell dönteni, hogy képes leszel-e megadni ezt nekik vagy sem. Senkinek sincs joga csorbát ejteni más nagy napján, így ha olyat kérnek tőled, ami nem igazán megy, akkor a becsület azt kívánja, hogy inkább ne vállald el a megbízást.

Mindenképpen érdemes szerződést kötni, sőt a már meglévő munkáidat egy portfólióba gyűjtve megosztani a jegyespárokkal, hiszen egy fotó többet mond ezer szónál.

Ugye, nem is olyan egyszerű ez a szakma? Azért ne tántorítson el az álmaidtól semmi, mert alig van annál nagyszerűbb érzés, mint az, hogy nap mint nap más emberek szerelmének a megpecsételését örökítheted meg az utókornak.

Tedd meg az első lépéseket!

Ha most belevágsz a Tanfolyam.hu kezdő fotós képzésébe, akkor a következő esküvői szezonban már akár te magad is lehetsz az a szerencsés, akit az ifjú pár a bizalmába fogad, és felkér, hogy életük legmeghatározóbb pillanatát a kameráddal rögzítsd az utókornak.

Ne habozz hát, ha minden álmod az esküvői fotózás, akkor bátran sajátítsd el az alapokat, és fotózz sokat, hogy rátalálj a saját stílusodra, a saját hangodra! Úgy, ahogy minden pár és minden esküvő egyedi a maga nemében, úgy lesz igény egyedi fotózásra is, így aztán valóban teret adhatsz az egyéniségednek, biztosan lesz rá kereslet.

(Fizetett hirdetés)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom