Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke

Az Arup és a Heerim Architecture kollaborációjából születhet meg a világ leghatalmasabb óriáskereke Szöulban. A terveket UNStudio mutatta be nemrégiben. 

A Szöuli ikerszem névre keresztelt óriáskerék Szöul polgármesterének ambiciózus víziójának, a „Han-folyó ezer naplementével” koncepciójának kulcsfontosságú eleme. A két egymást metsző gyűrűvel rendelkező óriáskerék a tervek szerint száznyolcvan méteres lesz, így ezzel a világ legnagyobbjának számít majd.

Az innovatív kialakítású, két gyűrűs óriáskerék hatvannégy kapszulát forgat majd, melyek mindegyike húsz-huszonöt fő befogadására lesz alkalmas. Ez egyben azt is jelentheti, hogy az "ikerszemekből" egyszerre több mint ezernégyszázan gyönyörködhetnek majd a városban.

A szöuli óriáskerék monumentalitását mi sem bizonyítja jobban, minthogy

kapacitása közel kétszerese lesz az ikonikus London Eye-nak.

Az óriáskerék a Han-folyó partján, a világbajnoki stadion szomszédságában kap majd helyet egy negyven méter magas kulturális központ tetején. Az épületegyüttes kiállítótereknek, előadóteremnek, kiskereskedelmi és vendéglátó egységeknek fog otthont adni.

Az óriáskerék mellé az UNStudio javaslatára egy úgynevezett monorail is kiépülhet, amely javítani fogja a tervek szerint az "ikerszemek" megközelíthetőségét, egyben izgalmas utazási élményt is nyújt.

(Forrás: Designboom, fotók: UNStudio)

szöul | óriáskerék

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom