Elképesztő sztrájkhullám söpör végig Európában, erre kell számítania annak, aki januárban utazna

Európa számos országában hirdettek munkabeszüntetést a dolgozók a magasabb fizetések és a jobb munkakörülmények reményében. A sztrájkok számos ágazatot érintenek, de különösen hangsúlyosak az utazás területén. Öt országban tiltakoznak ugyanis a közlekedési ágazat dolgozói, Németországban ma a vasutasok sztrájkolnak.

Az Iberia földi kiszolgáló személyzete még január 5. és 8. között sztrájkolt Spanyolországban, a munkabeszüntetés akkor huszonkilenc repülőteret érintett. Az Alicante-Elche repülőtér biztonsági személyzete pedig január 1. és 14. között tiltakozik,

munkabeszüntetésük hatással van a biztonsági ellenőrzésekre és a poggyászkezelésre is.

Az Egyesült Királyságban lefújták a január 8-12. közé tervezett metrósztrájkot, miután Sadiq Khan londoni polgármester újragondolta a fizetéseket érintő javaslatát. Itáliában azonban január 24-én országos munkabeszüntetésre kell számítani a tömegközlekedésben, ami

érinteni fogja a buszokat, a villamosokat és a metrót is.

Hozzájuk csatlakoznak a reptéri dolgozók is ,a légiforgalmi irányítók ugyanezen a napon, 13 és 17 óra között sztrájkolnak majd, ami késéseket, járattörléseket okozhat.

A francia vasúti szakszervezetek, a SudRail és a CGT des Cheminots eredetileg még decemberben hirdettek volna munkabeszüntetést, a karácsonyi és újévi időszakot azonban végül nem akarták sztrájkokkal terhelni. A fizetések körüli viták azonban azóta sem oldódtak meg, így hamarosan ismét megkezdődhetnek Franciaországban is a tiltakozóhullámok.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

munkabeszüntetés | vasút | sztrájk | vasúti közlekedés | tömegközlekedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom