Újra megnyit a világ egyik legkülönlegesebb útja

A híres hófolyosót, a Tojama és Nagano prefektúra között vezető Tateyama Kurobét gyakran emlegetik Japán tetejeként.

A Yuki no Otani (Nagy Hóvölgy) néven is ismert, mintegy ötszáz méter hosszú útszakaszt húszméteres hófalak szegélyezik, amelyeket minden évben hókotrókkal faragnak ki gondosan.

A tavaszi újranyitás, mely idén április 15-én esedékes, minden évben különleges látványosság, most viszont egy újdonsággal is bővül az esemény: az utazók is lapátot ragadhatnak, hogy részt vegyenek az új útvonal kialakításában.

De annak sem kell aggódnia, aki nem tud ott lenni a megnyitón, mert a nyitvatartás utolsó hónapja, a június is kiváló időszak a látogatásra, amikor már kevesebben járnak erre, de a falak is még legalább tíz méter magasan állnak.

A nyári kiruccanás további előnye, hogy ilyenkor fehérfarkú hófajdot is láthatunk, amelyet a japánok Isten hírnökeként emlegetnek, mert a hiedelem szerint boldogságot hoz azoknak, akik találkoznak vele. További részletek az út weboldalán találhatók.

Nem ez az egyetlen japán látványosság, amelyhez a különleges vizuális élmény miatt sietnek a turisták, sőt, létezik egy ehhez hasonló, másik útszakasz is.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)  

nyitás | japán | Tateyama Kurobe | | havas

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom