Ezek a legolcsóbb és a legdrágább európai városok a távmunkásoknak

Európa-szerte vizsgálták a megélhetési költségek alakulását egy friss kutatásban, hogy feltárják a legmegfizethetőbb és a legdrágább helyeket, ahol tárt karokkal várják a távmunkában dolgozókat. 

A Brother UK irodai kellékekkel foglalkozó cég körbenézett Európában, hogy hol a legolcsóbbak és a legdrágábbak a feltételek a távoli munkavégzéshez. Az elemzésük során vizsgálták az internet sebességet, az albérleti díjakat, a rezsiköltségeket és a közbiztonsági szempontokat is.

Mindezek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Európa legolcsóbb helye Tuzla, amely Bosznia-Hercegovina északkeleti részén található. A legmegfizethetőbb helyek listáját Románia uralta,

a top tízbe Nagyvárad, Nagyszeben és Craiova is bekerült.

Ezzel szemben a legdrágább városnak Zürich bizonyult, második helyen London végzett. A legmegfizethetetlenebb helyek rangsorában Svájc jár az élen, a top tíz legdrágább városból ötöt adnak.

Ezek a legolcsóbb európai városok a távmunkások számára:

 1. Tuzla, Bosznia-Hercegovina
 2. Nagyvárad, Románia
 3. Craiova, Románia
 4. Plovdiv, Bulgária
 5. Iasi, Románia
 6. Temesvár, Románia
 7. Nagyszeben, Románia
 8. Szkopje, Észak-Macedónia
 9. Nis, Szerbia
 10. Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

Ezek pedig a legdrágább európai helyek, ahová költözhetnének a távolról dolgozók:

 1. Zürich, Svájc
 2. London, Egyesült Királyság
 3. Lausanne, Svájc
 4. Genf, Svájc
 5. Dublin, Írország
 6. Bázel, Svájc
 7. Bern, Svájc
 8. Bristol, Egyesült Királyság
 9. Trondheim, Norvégia
 10. München, Németország

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

lista | home office | Európa | város | legdrágább

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram