Érdekes utcanevet vezettek be a távmunkások népszerű síparadicsomában

Az új elnevezés tükrözi, hogy milyen nagy megbecsülés övezi itt a távmunkásokat, de arra is utal, hogy szívesen jönnek ide dolgozni az emberek a világ minden tájáról.

A bolgár Rila-hegységben található Semkovo síparadicsomban, Belitsa településen neveztek el egy utcát Nomád helynek a bolgár turisztikai minisztérium és a belitsai önkormányzat közös döntése alapján.

A magáért beszélő elnevezéssel a digitális nomádok megbecsülését szeretnék kifejezni, akik a világ legkülönbözőbb országaiból érkeznek a síparadicsomba.

Az utcában van egy közös szálló kimondottan a digitális nomádoknak, a Coliving Semkov. Mostantól ez a hely a Nomad Place 1. szám alatt található. A szálló olyan környezetet szeretne kínálni, ahol a sokszínű globális digitálisnomád-közösség összekapcsolhatja a munkát, a lakhatást és a természettel való kapcsolatot.

Bulgáriában az uniós állapolgároknak nem áll rendelkezésre külön vízum, de legfeljebb három hónapig vízum nélkül élhetnek az országban. A nem uniós országokból érkezők viszont 2017-től igényelhetnek bolgár szabadúszó-vízumot, amely a digitálisnomád-vízum alternatívája, és egy éves tartózkodásra jogosít.

Bulgária idén a schengeni övezet tagjává válik, de további utazási lazításokat is szeretne bevezetni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Coliving Semkovo/Facebook)

Semkovo | távmunka | digitális nomád | Bulgária | Belitsa

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom