Te is észrevetted, mi történik a 11-es zárások miatt?

Feltámad egy régi hagyomány.

Mivel a növekvő koronavírusos esetszámok miatt az egész országban bevezették, hogy a szórakozóhelyek este 11-kor bezárjanak, egy régi és nemes hagyomány támadt fel hamvaiból.

A házibuli.

Az elmúlt napokban azt vettem észre az Insta-sztorikat nézve, hogy egyre több házibuliból látok bejelentkezéseket. Pár másodperces villanások: csinos lányok táncolnak az elhúzott bútorok között a félhomályban, jól öltözött fiúk borospohárral a kézben beszélgetnek egymással. Aranyló karperecek, kibontott ingnyakak. #flört. Partigifek. Élet.

Az ok egyértelmű: a magyar néplélek nincs hozzászokva ahhoz, hogy akkor menjen haza, amikor egyébként elkezdődik az igazi éjszaka. Nem vagyunk mi angolok, akik eddigre már készre isszák magukat. Ennyi idő kevés ahhoz, hogy felvegyük a ritmust és áttérjünk arra, amit a derék angolok művelnek. Ha ötkor vége a munkának, ők öt óra tíz perckor egy pub pultját támasztják és fogyasztanak, tizenegykor utolsó rendelés, és vége. Ez nem mi vagyunk.

Az Instán látott házibulik nagyon logikus következményei az újabb korlátozásoknak. A kocsmák és bárok bezárnak, a lakások pedig zárt, biztonságos közegek, ahol a barátaival és ismerőseivel lazul az ember. Már az első hullám alatt is láttam ilyesmit, és az is érthető volt. Minden be volt zárva, így az ember lakásokon találkozott a barátaival. Egy alkalom, amikor a mackónadrágot csinosabb ruhára cserélhette, emberekkel találkozhatott, és összességében abba az illúzióba ringathatta magát, hogy minden rendben. A nyár a kerti partik időszaka volt, a hűvösebb idő beköszöntével jönnek a lakások.

Az elmúlt húsz év nem a házibuli aranykora, főleg nem nagyvárosokban, ahol egyre több a szórakozási opció. A házibuli amúgy is szeszélyes dolog, ha eldurvul, akkor oda a jó viszony a szomszédokkal, nem is beszélve a lakásra leselkedő veszélyekről. Mindannyiunknak vannak történetei. Valami mindig összetörik. Valaki lekapcsolta az áramot a szomszédnál. Azt isszák meg, amit nem kéne. Teljesen idegen emberek tűnnek fel, akiket senki sem hívott.

Ha viszont sikerül nem túlzásokba esni, a házibuli nagyszerű, már-már művészet. Néha igazából egy nagy vacsora, rengeteg finom étellel, jó borokkal, sok beszélgetéssel, és a végén egy kis zenével – összességében minden elem jó ellenszer a járvány okozta depresszióra. A házibuli olyan intézmény, ami akkor is velünk maradhatna, ha már vége ennek az egész rémálomnak.

Szerinted?

korlátozás | koronavírus | házibuli | kerti parti

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom