Ebben a digitális múzeumban a látogatók eggyé válnak a környezetükkel

A teamLab megint olyat alkotott, amitől eláll a lélegzet. Elképesztően ötvözik a művészetet, a technológiát és a természeti világot.

A teamLab Planets Tokyo egy digitális múzeum, ahol a kolosszális, interaktív műalkotások ejtenek rabul. A maga nemében világelsőnek számító múzeum lehetővé teszi a látogatók számára, hogy vízen járjanak,

eggyé váljanak a természettel, elvesszenek a szürreális térben.

A múzeum még 2018-ban nyitott meg, de a pandémia idején is tovább tudott bővülni. Hipnotikus élményének köszönhetően pedig mára

kötelező művészeti és kulturális célponttá vált minden korosztálynak.

A Garden Area a múzeum egyik legújabb attrakciója, amely két nagyszabású műalkotást foglal magában. Az egyikben több mint tizenháromezer élő orchidea jelenik meg, a másik, szürreális szobában pedig tojásdad formájú fényes elemek vannak szétszórva egy valódi mohával benőtt térben.

Ezekbe a terekbe ráadásul a természetes fényt is beépítették, így az alkotások eltérő képet mutatnak nappal és sötétedéskor.

A digitális múzeum célja, hogy feloldja a test és a műalkotás közötti határt, hogy a személyek és a körülöttük lévő tér eggyé váljanak.

Az újszerű élményekből sosem elég. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy egy olyan digitális csodapark nyílt Dubajban, ami megmutatja a lehetséges jövőt is.

(Forrás: Designboom, fotók: teamLab)

tokió | digitális múzeum | japán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom