Megemelték a terrorkészültséget az országban, ezekkel az intézkedésekkel számolhatunk

Az utóbbi időben több nyugat-európai ország is megemelte a biztonsági készültséget, most pedig így tett Magyarország is az Izrael elleni iráni támadással összefüggésben.

Mint a Portfolio a Magyar Nemzet alapján írja, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap összehívta a Védelmi Tanácsot, ezt követően pedig elrendelték a terrorkészültség magasabb fokozatra emelését. Ez azt jelenti, hogy intenzívebbé válik a titkosszolgálati információcsere, több rendőrrel találkozhatunk a köztereken, és megemelik a védett személyek, stratégiai vállalatok, veszélyes üzemek, tömegrendezvények, illetve a zsidó felekezethez köthető intézmények védelmi szintjét.

Illusztráció

Mint Horváth József, a polgári és a katonai elhárítás egykori műveleti főigazgatóhelyettese elmondta, ilyenkor az alapvető protokoll szerint elindul az információforrások beélesítése, a humán operatív munka mellett felkeresik a külföldi partnerszolgálatokat is, hogy folyamatosan tájékoztassák egymást arról, ha esetleg terrorcselekmény előkészületeiről keletkeznek adatok. A megemelt védelmi szintet addig tartják fenn, amíg nem javul a helyzet, ha pedig tovább nő a fenyegetettség, még magasabb fokozatra is emelhetik.

A terrorkészültség megemelését Horváth József szerint az állampolgárok is érzékelhetik majd: több fegyveres járőrt láthatnak majd a nagyvárosokban a közterületeken, és a védekezésbe bekapcsolódhat majd a Magyar Honvédség is.

Illusztráció

A nagy tömegrendezvényeken szintén szigorúbb védekezésre lesz szükség, anélkül, hogy ezzel jelentősen korlátoznák a résztvevők szabad mozgását.

Ezenfelül megerősítik a külképviseletek, nagykövetségek, a hitélet, az oktatás és a szociális ellátás intézményeit.

Mára a terrorizmustól való félelem az utazók legnagyobb aggodalmává vált, a kormányok pedig sorra adják ki a figyelmeztetéseket az állampolgáraiknak.

(Forrás: Portfolio, Magyar Nemzet, képek: Getty Images, Unsplash)

magyarország | terrorkészültség | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ebben a hét budapesti kerületben már egymillió forintnál is több az ingatlanok négyzetméterára

Mától egy darabig nehézkes lesz a reptér környéki közlekedés, ezekre kell odafigyelni

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram