Valószínűleg százból egy ember használja csak helyesen a tésztaszűrőjét

Amikor valamilyen szilárd élelmiszert főzünk vízben, legyen az spagetti, vagy kockára vágott burgonya, szűrőt használunk ahhoz, hogy leöntsük róla a vizet.

Ha feltesszük magunknak a kérdést, tudjuk-e helyesen használni, valószínűleg mindenki azt mondaná, hogy természetesen. Holott nagyon meglepő, de csupán kevesen tudják a szűrő használatának valóban helyes módszerét.

A műanyag vagy fém szűrőt sokan sokféleképp használják. Vannak, akik a szűrőt teszik a mosogatóba és ebbe öntik bele a folyadékot a szilárd tésztával vagy más élelmiszerrel együtt. Mások a fazék fölé helyezik a szűrőt és a kettőt összefogva öntik le a folyadékot. Noha ezek akár helyes módszerek is lehetnek, valójában nem így kellene használnunk ezt a végtelenül egyszerű konyhai eszközt.

Egy TikTokker azonban lerántja róla a leplet, a konyhai praktikáról készült videója pedig már százötvenezer kedvelésnél jár. Eszerint

a szűrőnek  az edényben kell lennie, amikor használjuk.

@johannawestbrook I was today years old when I fount this out #tiktokhacks #lifehacks #food #foodhacks #foodie #fyp ♬ original sound - johannawestbrook

A helyes metódus szerint a szűrő alját bele kell meríteni a vízbe, miközben az eszköz széles pereme nem engedi, hogy beleessen az edénybe. Ezt követően a szokásos módon leönthetjük a folyadékot a mosogatóba, vagy egy másik főzőedénybe. A módszer előnye, hogy jelentősen lecsökkenti a veszélyét annak, hogy leforrázzuk magunkat.

A szűrő mellett a mikró is egy egyszerű, minden nap használt konyhai eszköz.  Segítségével pillanatok alatt meghámozhatóvá válik a paradicsom és elkészíthetjük vele életünk krumplipüréjét is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

trükk | konyhai praktika | konyhai trükk | szűrő | prakika | tipp

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom