A thaiföldi nemzeti parkok tanultak a koronavírustól, és pihenni küldhetik a természetet

A thai parkok fontolóra veszik az éves pihentetést, hogy így segíthessenek a vadvilágon.

Egyszerűen nem hiányoztunk a parkokból. Az emberi jelenlét csak megzavarja a vadon élő állatok mindennapjait. A koronavírus-járvány miatti lezárt területekhez hozzátartoztak a nemzeti parkok is, melyekből Thaiföldön százharminchármat jegyeznek. A ritkán megjelenő állatok élvezték a legjobban, hogy elmaradtak a látogatók.

Több szumátrai szérót, maláj medvét, ritka halfajokat és palackorrú delfint észleltek a dolgozók, mint valaha. A thaiföldi minisztérium nemzeti parkokkal, vadvilággal és növényvédelemmel foglalkozó részlege felvetette az ötletet, hogy kötelező legyen éves szinten a két hónapos leállás. Erről a parkoknak tervezetet kell benyújtaniuk, és hamarosan döntenek is az ügyben. Olyan szerencsés mellékhatása ez a koronavírus-járvány miatti lassításnak, amire a világon még nagyon sok helyen szükség lenne.

Ez is érdekelhet:

Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Kevesen tudják, de a zuglói Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola intézménye igazi zen kertet gondoz, amit most újra megnyitottak a nagyközönség előtt.

(Fotók: Unsplash)

élővilág | post-korona | thaiföld | post covid | természetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom