Újabb ország döntött úgy, hogy belépési díjat fizettet a turistákkal

A világ legnépszerűbb úti céljai közül többen is új módszerekhez folyamodnak a turisták számának korlátozása érdekében. Velencében már bevezettek egy különdíjat a napi látogatók számára és most Thaiföld is hasonlóról hozott döntést.

A Thaiföldre repülő utazóknak 300 baht-ot, azaz nagyjából 3100 forintot, míg a szárazföldi határokon és tengeri kikötőkön keresztül érkezőknek ennek a felét, 150 baht-ot, vagyis körülbelül 1560 forint belépési díjat kell fizetniük.

A különadó mértékét idén hagyták jóvá az illetékes hatóságok, miután az ország turizmusa minden várakozást felülmúlva növekedni kezdett.

A túlturizmus ellen bevezetett belépési díjat 2023 júniusától kell fizetni,

és várhatóan az év végégig több mint negyvenezer milliárd forintnyi bevételt termel majd az országnak. Az összeget a turisták egészség- és balesetbiztosítására, valamint a helyi turisztikai látványosságok fejlesztésére fordítják majd.

A prognózisok szerint a Thaiföldre érkezők száma idén év végére meghaladja a 30 milliót, ami jelentős emelkedés a 2022-ben az országba érkezett 11,2 millió látogatóhoz képest.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty)

utazás | turizmus | túlturizmus | adófizetés | overtourism

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom