Ha dzsungelbe vágynánk a világ elől, csak ebbe a faházba költöznénk

A népi építészet elemei is megjelennek ebben a természetközeli faházban, amely Thaiföld legcsodálatosabb vidékén épült.

A Sher Maker építésziroda a helyi szakemberekkel és kézművesekkel együttműködve építette fel hegyi kabinházát Csiangmajban. A népi építészet hatásaiból indultak ki, így egyértelmű volt, hogy a projekt egy egyszerű, ám mégis látványos faépületként ölt testet.

Az ingatlan csodálatosan beleolvad a környezetébe, miközben luxuskörülmények között kelti a világvégi kisház hangulatát.

A ház megépítése során helyi faanyagokat használtak fel, és figyeltek arra, hogy ezek élettartamát is meghosszabbítsák. A deszkákat gondosan válogatták, előkezelték, és csak ezt követően használták fel. A munkák során még az úgynevezett shou-sugi ban japán technikát is alkalmazták, amellyel a szerkezetet és a természetes környezetet még közelebb tudták hozni egymáshoz.

Kialakításának köszönhetően a kabinház ellenáll az időjárási viszonyoknak, miközben karakteres megjelenésével mindenkit lenyűgöz. Minden egyes anyag, amelyet az enteriőrben felhasználtak, a helyi kézművesek munkáját dicséri, egyben szimbolizálja az egymás és a kultúra iránti kölcsönös tiszteletet is.

A világ számos pontján találhatók látványos faházak. A Cassiopeia névre keresztelt kisház csodálatosan beleolvad a környezetébe, maximálisan fenntartható, ráadásul még egy játszóteret is magában foglal.

(Forrás: Designboom, fotók: Archdaily)

erdei ház | kortárs építészet | ház | faház | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom