Márciusig még látható a közelben ez a gyűjtemény, utána New Yorkig kell menni érte

A Thannhauser-kollekciót nagyon ritkán lehet megnézni az Államokon kívül. 

Justin K. Thannhauser (1892–1976) 1963-ban adományozta művészeti gyűjteményét a New York-i Solomon R. Guggenheim Alapítványnak. A gyűjtemény a késő tizenkilencedik és a kora huszadik század avantgárd művészetébe nyújt betekintést többek között Paul Cézanne, Edgar Degas, Paul Gauguin, Édouard Manet, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh és Pablo Picasso munkáival, akik modern technikákkal új témákat örökítettek meg.

Ez az első alkalom, hogy a tekintélyes gyűjteményt Európán kívül kiállítják. Először a bilbaói Guggenheimben, aztán Aix-en-Provence-ban, a Hôtel de Caumont kiállítótermében volt megcsodálható, idén ősztől pedig a New Yorkba visszatérés előtt még a milánói Palazzo Realéban csíphetőek el egészen 2020. március 1-ig. Nem akármilyen lehetőség ez, hiszen ezeket az alkotásokat az 1960-as évek óta nem lehetett látni együtt az Egyesült Államokon kívül.

A gyűjtemény elsősorban absztrakt alkotásokra épül, ami azért is rendhagyó, mert a hatvanas évek elején csupán néhány példát lehetett találni rá impresszionista és poszt-impresszionista körökben.

Ez is érdekelhet:

Csodás Klimt-kiállítás nyílik tavasszal

Rajongóknak kötelező, arra járóknak erősen ajánlott.

(Fotók: Getty Images)

kiállítás | gyűjtemény | Thannhauser | Monet | Renoir

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom