Elképesztő légifotókon látszik, hogyan épül a jövőváros Szaúd-Arábiában

A The Line nevű megaváros építésébe enged bepillantást az a légifotó-sorozat, amit Giles Pendleton operatív igazgató készített. A jövőváros a szaúd-arábiai Neom részeként épül meg.

A helikopterről lőtt felvételeken jól látható, hogy már kirajzolódott a leendő város nyomvonala, amely a tervek szerint százhetven kilométeren húzódik majd végig az országon.

A fotókon feltűnik a Sindalah szigeten épülő szállodák és az Oxagon projekt előkészítő szakasza is. A Sindalah kivitelezése jóval előrehaladottabb fázisában tart a képek tanúsága szerint, hiszen úgy tűnik,

az épületegyüttesek többsége szerkezetkész állapotban van.

A The Line-ról készült helyszíni felvételek a sivatagon keresztülvezető alapozást, valamint néhány építményt mutatnak be. Ez utóbbiakban szállásolták el a gigantikus projekten dolgozó munkásokat.

Ahogyan arról a Roadster is több alkalommal írt, a Neom a világ egyik legnagyobb és legvitatottabb fejlesztése. A The Line, Sindalah és Oxagon mellett további tíz régiót tartalmaz majd, köztük egy Trojena nevű síközpontot és egy sor üdülővárost az Akabai-öbölben.

(Forrás: Dezeen, fotók: Giles Pendleton)

légifotó | NEOM | The Line | szaud-arábia

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom