Újabb rekorder építménnyel bővült Dubaj lenyűgöző városképe

A homokos sivatag és az emelkedő felhőkarcolók között a One&Only One Za'abeel hotel a luxust testesíti meg.

Az One&Only One Za'abeel csodálatos szálloda falai között és azon kívül is számtalan gasztoélményben lehet része a vendégeknek. Az épületegyüttes csúcsminőségű szobáiban pedig kényelmes és elegáns atmoszférát élvezhetnek.

Az épület egy egyedülálló, aszimmetrikus komplexum része, ami a Nikken Sekkei mérnökeinek kortárs építészeti munkáját dicséri. A két szomszédos felhőkarcoló között feszül a The Link végtelenített medencéje, ami több mint kilencezernégyszáz tonnát nyom és ezzel valószínűleg a világ legnehezebbjei közé tartozik.

Úgy tudni, a lebegő medencét nyolc különálló szakaszból fűzték össze.

Nem volt egyszerű Dubajban egy igazi csodát alkotni, hiszen a városképet olyan ikonikus építmények határozzák meg, mint például a Burdzs Kalifa. A hotel azonban képes arra, hogy a metropolisz új szimbólumává váljon, hiszen kétségtelenül a The Linkből nyílik mostanában a legmenőbb kilátás a városra.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: One&Only One Za'abeel)

the link | medence | dubaj

FOLYTASD EZZEL

Mintha idegen civilizációk építették volna ezeket a brutalista templomokat

Egykori vasútállomásból lett a Google új New York-i irodája

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram