A TikTok-on terjedő gasztrotippekről és innovatívnak mondható receptekről, konyhai praktikákról a Roadster is rendszeresen beszámol. Most egy új étel hódít a videós közösségi oldalon, ami nemcsak ízeiben különleges, hanem azért is, mert csupán négy hozzávalóból áll.
Meghódította a TikTok-ot az ecetes fokhagyma, amiről lassan több mint háromszázhuszonegy millió videót tettek közzé. Az étel önmagában is fogyasztható, de leginkább más fogások elkészítése során használható fel.
Remekül működik a lángoson és a rizses ételekben is.
Ráadásul igazán könnyen el is készíthető, hiszen csupán vízből, ecetből és ízlés szerint válogatott fűszerekből áll. Nem hiányozhat belőle a só és a bors, de további ízekkel is gazdagíthatjuk, például egy kevés cukor, koriander, kömény vagy mustármag segítségével.
A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon kissé összefőzzük, miközben egy hagyományos sóoldatot készítünk. Ezt követően a fokhagymagerezdeket üvegbe halmozzuk, majd felöntjük a sóoldattal. Rácsavarjuk a tetőt és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A felhasználással érdemes egy hetet várni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően jöhet a TikTok-trükk, amivel ezt egy ízbomba nassolni valóvá alakíthatjuk.
A lecsepegtetett fokhagymához bőséges adag thai Sriracha szószt adunk, meghintjük csipetnyi kakukkfűvel és csiliporral. Alaposan elkeverjük és máris fogyaszthatjuk. Szintén elkészíthető egy kevés halszósz és csili hozzáadásával, ekkor a kimchihez hasonló ízvilágot fogunk kapni.
(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)
fokhagyma | savanyított | ecet | tiktok | fermentált
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!