Ebben a tíz európai városban a legkönnyebb most munkát találni

Nyugat- és Észak-Európában sokkal  könnyebb most munkát találni, mint máshol, különösen igaz ez a déli országok városaira - ez derült ki az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből. 

A nyugati és északi tagállamok lakosságának több mint fele, egészen pontosan a válaszadók ötvenhárom százaléka szerint a lakóhelyén mostanában könnyen lehet munkát találni. Ezzel szemben a déli uniós országokban csupán minden negyedik ember állítja ugyanezt.

A válaszadók véleményéből kiderül, hogy most Prágában és Kolozsváron lehet a legegyszerűbben elhelyezkedni, de Münchenben és Pozsonyban sem okoz ez különösebb nehézséget. A top tíz legelérhetőbb álláshelyekkel rendelkező városok közé bekerült még

Hamburg, Oslo, Stockholm, Varsó, Szófia és Tallinn is.

A lakossági értékelés alapján az olaszországi Palermóban és a spanyol Oveidóban a legnehezebb most elhelyezkedni.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

munkahely | munka | európai unió | álláskeresés | Európa

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram