Aki a hétvégén vonattal akar útnak indulni, ne tegye! A járatok hatvan százalékát törölték egész Franciaországban

Tízezer kalauz sztrájkol, óriási a fennakadás a belföldi és a külföldi vasúti közlekedésben.

Elképesztő fennakadások alakultak ki a francia vasúti közlekedésben a jegyellenőrök sztrájkja miatt, az állami vasúttársaság, az SNCF az utolsó pillanatban volt kénytelen törölni a vonatok hatvan százalékát péntekre és a hétvégére.

Csak minden negyedik szuperexpressz (TGV) közlekedik, a többi vonalon pedig a vonatok fele indul el a következő napokban, és valamennyi éjszakai járatot törölték.

A nemzetközi útvonalak közül a Nagy-Britannia felé közlekedő Eurostar, valamint a Thalys Belgium, Hollandia és Németország felé menetrendszerűen közlekedik, Svájc és Olaszország irányába viszont csak minden harmadik TGV indul el.

A forgalom hétfőn fokozatosan kezd majd javulni, aznap a vonatok háromnegyede indulhat el. A fizetésemelésért és általában a nagyobb szakmai megbecsülésért meghirdetett munkabeszüntetést a 10 ezer most sztrájkoló jegyellenőr - akiknek munkája a elengedhetetlen a közlekedés és az utasok biztonsága szempontjából - az év végi ünnepek alatt tervezi megismételni.

Az SNCF vezetősége sajnálatát fejezte ki a sztrájk miatt az utasoknak, mert a tárgyalások már megkezdődtek, és az igazgatóság állítása szerint "konkrét intézkedéseket" javasolt a szakszervezeteknek. A sztrájkot szervezők szerint viszont csak "morzsákat" szán nekik a vezetőség.

(Fotók: Unsplash)

francia | franciaország | vonatközlekedés | vasút | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom