A friss menta és a feta fokozza az egyszerű, kiadós, nyárias étel ízét. Ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthető főételt kapunk, amit kizárólag frissen sülve érdemes fogyasztani.
Hozzávalók:
- 140 g kuszkusz
- 80 ml friss citromlé
- 80 ml víz
- 2 db padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 2 paradicsom, apróra vágva
- 2 evőkanál friss menta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 60 g feta
- tetszőleges saláta a tálaláshoz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A kuszkuszt elkeverjük a citromlével, majd leforrázzuk a kimért vízzel. Lefedjük, és félretesszük öt percre, hogy kidagadjanak a szemek. Villával elkeverjük, hogy a kuszkuszszemek elváljanak egymástól.
- Hosszában félbevágjuk a padlizsánokat, egy kanál segítségével kikaparjuk a belsejét, hogy a padlizsán héjától számított egy centiméter vastagságú hajót kapjunk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a kikapart padlizsánt valamint a paradicsomot, és összefőzzük. Mehet bele a kuszkusz és a frissen aprított menta is! Sóval, borssal ízesítjük.
- A kuszkuszos töltelékkel megtöltjük a kettévágott padlizsánokat, rámorzsoljuk a fetát, majd egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőben 35-40 percig sütjük. Tetszőleges salátával és opcionálisan citromos tejföllel meglocsolva kínáljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.
A tökéletes padlizsánszeleteket mozzarellával, padlizsánnal, bazsalikommal, paradicsomszósszal is rétegezhetjük, hogy egy olyan ízbombát kaphassunk, ami képzeletben egyetlen pillanat alatt Itália zegzugos utcáira és vendéglőibe repít bennünket.
(Fotó: Unsplash)
húsmentes | padlizsán | töltött padlizsán | recept | feta | vegetáriánus
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!