Töltött paprikával ünnepeld az első igazán nyári napokat!

A mediterrán töltött paprika egy vegetáriánus étel, amely tele van illatos fűszerekkel és friss ízekkel. Igazi nyári fogás, amiben egyetlen percre se okoz hiányérzetet az, hogy nincs benne hús.

Hozzávalók:

  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika, kettévágva, kimagozva
  • 85 gramm kuszkusz
  • 25 gramm pirított fenyőmag
  • egy marék fekete olajbogyó apróra vágva
  • 50 gramm feta sajt
  • 50 gramm szárított paradicsom
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kettévágott paprikákat egy tányérra sorakoztatjuk, majd a mikrohullámú sütőben 5 perc alatt megpuhítjuk. Egy tepsibe sorakoztatjuk a vágott oldalával felfelé.

Második lépés: A kuszkuszt közben egy tába tesszük, ráöntünk 125 milliliter forrásban lévő vizet, majd lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. A kuszkuszhoz hozzákeverjük a fenyőmagot, az olajbogyót, a fetát, a szárított paradicsomot és a bazsalikomot. A tölteléket a paprikákba adagoljuk és 10 perc alatt készre sütjük.

News & World Report szerint 2021 legjobb étrendje a mediterrán diéta, amely az extrém korlátozások helyett inkább azokat a hozzávalókat és alapanyagokat hangsúlyozza, amiket bátran fogyaszthatunk. Ráadásul hosszú távon még a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának kialakulását is csökkenthetjük általa.

(Fotók: Getty Images)

húsmentes | mediterrán | vegetáriánus | recept | vega | paprika

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa